Przejdź do treści Kontakt Regulamin
UE logo
tytuł projektu

Podniesienie konkurencyjności firmy poprzez wprowadzenie produktów charakterystycznych dla regionu.

kategoria
nazwa beneficjenta
PHU ANNA ZAZON
wartość projektu
135 712,05 zł
dofinansowanie z UE
89 360,32 zł
Województwo
warmińsko-mazurskie
Powiat
działdowski
program
Regionalny Program Operacyjny Województwa Warmińsko-Mazurskiego na lata 2014-2020
działanie
1.5. Nowoczesne firmy
fundusz
Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego
perspektywa
2014 - 2020

Projekt polega na zakupie wyposażenia do istniejącego lokalu gastronomicznego w celu przystosowania go do przygotowywania dań regionalnych przygotowywanych w oparciu o tradycyjne receptury. Szczegółowy opis wyposażenia znajduje się w Harmonogramie rzeczowo-finansowym. Projekt będzie realizowany zgodnie z następującymi etapami. I.Zebranie i analiza ofert od dostawców sprzętu gastronomicznego zgodnie z zasadą konkurencyjności II.Wybór dostawcy sprzętu gastronomicznego. III.Złożenie zamówienia IV.Zakup sprzętu gastronomicznego. V.Przeprowadzenie działań mających na celu promocję nowych potraw regionalnych (ulotki) . VI.Przeprowadzenie warsztatów edukacyjnych dla młodzieży. Dotychczas dokonano wnikliwej obserwacji rynku lokalnego i regionalnego w zakresie sprzedaży sprzętu gastronomicznego , określono parametry sprzętu , dokonano analizy możliwości finansowania projektu oraz przygotowany został biznes plan. Projekt wpisuje się w zasady określone w SZOOP 1.5.2 budowanie przewag konkurencyjnych MŚP poprzez tworzenie /budowanie nowej oferty produktowej polegającej na odtwarzaniu historycznego krajobrazu gospodarczego regionu (przywrócenie tradycyjnych produktów, usług i zawodów). W ramach projektu kontynuowana będzie tradycja kuchni warmińsko-mazurskiej poprzez utrzymanie zawodu kucharza, którego zadaniem będzie odtwarzanie tradycyjnych receptur i przepisów potraw takich jak m.in. zupa warmińska, kartoflanka, babka mazurska, dzyndzałki warmińskie, kuch-warmińska drożdżówka, jabłecznik, smażone „plińce z pomoćką”, „farszynki mazurskie”, zupa gulaszowa z fasolą , czarnina po mazursku, grzyby ze śmietaną, schab po mazursku, zapiekanka ze szczupaka, gulasz po mazursku , zrazy warmińskie, roladki mazurskie z ryb, grzyby po mazursku. Planowana inwestycja pozytywnie wpłynie na rozwój firmy oraz umożliwi poprawę jej pozycji konkurencyjnej

Twój opis projektu

MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.

Dodaj zdjęcia project photos
Dodaj film lub prezentację project films
Opis projektu
Description of the project

Oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem Serwisu internetowego Mapa Dotacji UE i akceptuję jego postanowienia.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych, wpisanych w formularzu kontaktowym, w celu udzielenia odpowiedzi na wiadomość. Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1) (RODO), informuję, że:

1. administratorem danych osobowych przetwarzanych w Ministerstwie Funduszy i Polityki Regionalnej, z siedzibą pod adresem: ul. Wspólna 2/4 00-926 Warszawa, jest Minister Funduszy i Polityki Regionalnej;

2. dane osobowe przetwarzane będą w celu udzielenia odpowiedzi na wiadomość, na podstawie przepisów art. 6 ust. 1 lit. a) RODO;

3. dane osobowe mogą być udostępniane innym organom uprawnionym na podstawie stosownych przepisów do uzyskania danych;

4. w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje prawo: – żądania dostępu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania lub ograniczenia przetwarzania, – wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych, – cofnięcia zgody na przetwarzanie w dowolnym momencie, – wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych;

5. dane osobowe nie podlegają zautomatyzowanemu przetwarzaniu, w celu podejmowania decyzji, w tym profilowaniu;

6. dane kontaktowe do Inspektora ochrony danych w Ministerstwie Funduszy i Polityki Regionalnej: Inspektor Ochrony Danych, Ministerstwo Funduszy i Polityki Regionalnej, adres ul. Wspólna 2/4 00-926 Warszawa, adres e-mail: IOD@miir.gov.pl.