Nowy profil działalności szansą dla firmy BC FOOD SERVICE
Projekt będzie polegał na dywersyfikacji prowadzonej działalności i rozwinięciu usług kateringowych, które do tej pory były traktowane jako działalność incydentalna. Przedsiębiorca będzie opierać swoją nową działalność na innowacyjnych technologiach – planowany zakup innowacyjnego pieca-grilla opalanego białym węglem drzewnym wraz z oprzyrządowaniem, co ma na celu podniesienie jakości serwowanych potraw, redukcję kosztów związanych z opłatami za elektryczność. Obecnie w Polsce w użytkowaniu jest jedynie 6 takich pieców, na terenie województwa łódzkiego będzie to pierwsze tego typu urządzenie. Dzięki zastosowaniu tej technologii firma znacznie zredukuje koszty energii elektrycznej i zmniejszy zużycie energii o 30%. Dodatkowo zostanie zakupiona zgrzewarka do foliowania opakowań z posiłkami na wynos. W celu zapewnienia szybkiego dowozu na terenie śródmieścia Łodzi firma zamierza zakupić elektryczny skuter do dowozu posiłków. Firma zamierza w ramach projektu wdrożyć TIK oraz przeprowadzić kampanię promocyjno-reklamową online. Planowany jest też zakup komputera do obsługi platform B2C: agregatorów zamówień online i systemu rezerwacji stolików. Przewidywane jest utrzymanie w ramach projektu 1 miejsca pracy (1 pracownik-kucharz). Wdrożenie nowej technologii i zmiany organizacyjne, prowadzące do przestawienia dotychczasowego modelu biznesu pozwoli firmie uzyskać stabilne przychody i utrzymać jedno miejsce pracy.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.