Zaprojektowanie i przetestowanie urządzenia gastronomicznego do wydawania powtarzalnych porcji twarożku, serka kanapkowego, masła i innych mas spożywczych wymagających stałego chłodzenia.
SA 42799(2015/X) Przedmiotem projektu jest opracowanie urządzenia gastoronomicznego, wykonanego z materiałów przyjaznych dla środowiska, służącego do serwowania powtarzalnych porcji mas spożywczych (twarożek, serek kanapkowy, masło, etc.), które zgodnie z zasadami bezpieczeństwa żywności wymagają stałego chłodzenia. Szczególną uwagę kieruje się w stronę twarogu, serka kanapkowego i twarożku, z powodu braku na rynku urządzenia do wydawania porcji tych mas. Zastosowanie w gastronomii takiego rozwiązania umożliwi zastąpienie jednym 5 kg wiadrem twarogu, aż 250 jednorazowych porcji opakowanych w plastik – chroni środowisko naturalne, generuje oszczędności, poprzez stałe chłodzenie i bezdotykową obsługę spełnia wszystkie zasady zachowania bezpieczeństwa żywności i bezpieczeństwa epidemiologicznego. Skraca czas obsługi co ma znaczenie, zwłaszcza w obiektach gdzie na realizację zamówienia czeka duża ilość konsumentów. Planuje się by urządzenie posiadało dodatkowe funkcjonalności jak np. sygnalizację dzwiękiem ułatwiającą obsługę przez osoby niepełnosprawne oraz zdalną komunikacjię urządzenia z personelem (możliwość konfigurowania, sygnalizację błędów).
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.