Zmiana charakteru działalności gastronomicznej firmy 7 heaven wskutek epidemii COVID-19
Celem projektu jest zabezpieczenie prowadzonej działalności poprzez dywersyfikację usług gastronomicznych. Przychody dotychczasowej działalności oparte były o katering świadczony instytucjom, co zapewniło firmie stabilny dochod oraz gwarancję wpływów ( dotychczasowi kontrahenci to jednostki publiczne). Sytuacja epidemiczna obnażyła słabość przyjętego modelu b2b, stąd decyzja o rozszerzeniu usług kateringowych o klientów indywidualnych (b2c) oraz dywersyfikację usług gastronomicznych o świadczenie usługi restauracji stacjonarnej posiadającej niewielką bazę noclegową ( usługi gastronomiczno-hotelarskie są wpisane doProgramu Rewitalizacji Miasta SKierniewice jako kluczowe dla rozwoju). Okres zamrożenia w branży gastronomicznej został wykorzystany przez przedsiębiorcę do poczynienia niezbędnych inwestycji w tym zakresie. W ramach projektu planuje się: wyposażenie zaplecza kuchennego nowo wynajętego lokalu, wprowadzenie TIK jako innowacji w ramach firmy, utrzymanie 2 miejsc pracy, wprowadzenie kateringu dla osób indywidualnych w oparciu o ekologiczne opakowania, jak również przeprowadzenie kampanii reklamowej online promującej nowe usługi firmy.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.