Opracowanie technologii produkcji dań gotowych o określonych innowacyjnych cechach funkcjonalnych z dodatkiem długo gotowanych bulionów będących składnikiem recepturowym dań oraz nośnikiem dla bioprotekcyjnych kultur mikroorganizmów przedłużających w naturalny sposób trwałość finalnego produktu
Numer_referencyjny_programu_pomocowego: SA.41471(2015/X) Przeznaczenie_pomocy_publicznej: art. 25 rozporządzenia KE nr 651/2014 z dnia 17 czerwca 2014 r. uznające niektóre rodzaje pomocy za zgodne z rynkiem wewnętrznym w stosowaniu Przedmiotem niniejszego projektu jest opracowanie technologii produkcji dań gotowych o określonych innowacyjnych cechach funkcjonalnych z dodatkiem długo gotowanych bulionów będących składnikiem recepturowym dań oraz nośnikiem dla bioprotekcyjnych kultur mikroorganizmów przedłużających w naturalny sposób trwałość finalnego produktu. W ramach projektu zostanie zaprojektowany zupełnie nowy proces produkcji dań gotowych o określonych innowacyjnych cechach funkcjonalnych z dodatkiem długo gotowanych bulionów będących składnikiem recepturowym dań oraz nośnikiem dla bioprotekcyjnych kultur mikroorganizmów przedłużających w naturalny sposób trwałość finalnego produktu. Obecnie rozwój przemysłu rolno-spożywczego dąży do całkowitej automatyzacji procesów produkcyjnych oraz zagospodarowania i możliwie jak najlepszego wykorzystania produktów, które mogą stać się wartościowym surowcem do pozyskiwania komponentów do opracowywania składów receptorowych oraz reformulacji gotowych produktów w postaci żywności uważanej powszechnie za dania gotowe lub „wygodne”. Wpisując się w ten trend w ramach projektu planowane jest opracowanie technologii produkcji pełnowartościowych, bogatych w białka kolagenowe i związki bioaktywne długo gotowanych bulionów z tkanki mięsno-kostnej. W wyniku realizacji projektu, Wnioskodawca planuje opracowanie 2 innowacyjnych rezultatów: • Innowacyjność produktowa – dania gotowe w formie zapiekanek o określonych innowacyjnych cechach funkcjonalnych z dodatkiem długo gotowanych bulionów będących składnikiem recepturowym dań oraz nośnikiem dla bioprotekcyjnych kultur mikroorganizmów przedłużających w naturalny sposób trwałość finalnego produktu. • Innowacyjność procesowa –(…).
Your project description
To add a photo, description, specify a location or attach other materials about the project, you should fill out the form below. After clicking the “send” button, a message will be sent to you e-mail asking for confirmation. You must accept to submit the form. The EU Dot Map Guidelines and consent to the processing of personal data. materials will be sent to the editor of the site, who will publish it on the website after verification test.