Wdrożenie autorskiej technologii wytopu tłuszczu metodą suchą
Projekt planowany do realizacji przez Zakłady Tłuszczowe “Werbliński” Sp. z o.o. w ramach poddziałania 3.2.2 POIR dotyczy inwestycji technologicznej, mającej na celu wdrożenie własnej nowej technologii, uruchomieniu na jej podstawie wytwarzania znacząco ulepszonych towarów oraz zapewnieniu warunków dla prowadzenia produkcji tych produktów. Innowacja będąca przedmiotem wniosku ma postać linii do wytopu tłuszczów i służy produkowaniu znacząco ulepszonych towarów. Głównym celem projektu jest wdrożenie przez Wnioskodawcę linii do wytopu tłuszczu, składającej się z zespołu kotłów, mobilnego urządzenia załadunkowego oraz rynny spustu tłuszczu. W wyniku realizacji projektu nastąpi wdrożenie na rynek gamy produktów z tłuszczu zwierzęcego o lepszych parametrach fizykochemicznych i lepszych własnościach ocenianych organoleptycznie. Niższa liczba kwasowa ma zostać osiągnięta przy każdym rodzaju surowca. Gotowy wyrób powstanie przy wykorzystaniu niższych zasobów energetycznych i gazowych, a sam proces produkcyjny odbywać się będzie szybciej, co przy produktach pochodzenia zwierzęcego ma ogromne znaczenie ze względu na szybką utratę świeżości.
Your project description
To add a photo, description, specify a location or attach other materials about the project, you should fill out the form below. After clicking the “send” button, a message will be sent to you e-mail asking for confirmation. You must accept to submit the form. The EU Dot Map Guidelines and consent to the processing of personal data. materials will be sent to the editor of the site, who will publish it on the website after verification test.