Odtworzenie tradycji warmińskiej Kuchni regionalnej w miejscowości Mycyny
Projekt zostanie wdrożony przez Wnioskodawcę w latach 2020-2023 w miejscowości Mycyny (działka nr 6, działka nr 7), która jest własnością Wnioskodawcy. Zakres rzeczowy -budowa 3 domków, domku grilowego i zakup wyposażenia. Projekt składa się z dwóch etapów. Etap I – zakup robót budowlanych – 3 domki, w których możliwe będzie organizowanie biesiad warmińskich, – 1 domek grillowy, – roboty elektryczne, – ogrodzenie wraz z bramą i furtką, – roboty budowlane związane z dostosowaniem domków do funkcjonowania tj. roboty hydrauliczne związane z podłączeniem domków do kanalizacji, oczyszczalnia wody, klimatyzacja w domkach, biały montaż. Etap II – zakup środków trwałych do wyposażenia domków, wyposażenie kuchenne, jacuzzi Wnioskodawca planuje realizację elementu edukacyjnego w formie warsztatów – spotkań bezpośrednich z klientami, gośćmi na temat tradycyjnych wypieków i/lub potraw regionalnych. Sposób wdrażania projektu: -wybór wykonawców -wykonanie zakresu rzeczowego -rozliczenie projektu Projekt wpisuje się w zał. SzOOP RPO WiM Oś Prior. 1 przez stworzenie lepszych warunków dla rozwoju 1 MŚP, wzmocnienie konkurencyjności 1 MŚP, wdrożenie nowych usług w 1 MŚP. Wiąże się z podniesieniem poz. inwestycji pryw. uzupełniających wsparcie publiczne dla przedsiębiorstw. Wsparcie skierowane jest na przed. zakładające budowanie przewag konkurencyjnych 1 MŚP poprzez tworzenie nowej oferty usług. polegającej na odtwarzaniu historycznego krajobrazu gosp. regionu (tradycyjny zawód – kucharz). Wdrożenie w działalności gosp. nowych pomysłów opartych o dotychczasowe doświadczenie.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.