Wdrożenie przez firmę Ferilac Sp. z o.o. nowej technologii oddzielania białek serwatkowych
Celem niniejszego projektu jest wdrożenie planowanej do zakupu technologii przepłukiwania mleka w celu pozyskania laktoferyny. Końcowy produkt – laktoferyna – jest znany jako białko o charakterze przeciwbakteryjnym, antywirusowym i przeciwdrobnoustrojowym, które wykazuje właściwości przeciwutleniające i przeciwnowotworowe. Klientami spółki FERILAC będą inne firmy (B2B) zajmujące się wytwarzaniem produktów spożywczych, farmaceutycznych, kosmetycznych oraz suplementów diety
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.