Wyższe kwalifikacje - większe możliwości
CEL PROJDostosowanie 2 kierunków kształ.zawod.: technik informatyk i t.programista prowadz.w CKZIU do regionalnego r.pracywe współpracy z otoczeniem społ.-gospod.orazpoprawa zdolności do zatrudnienia 40 absolwentów (3K/37M) kształcenia i szkolenia zawod. w terminie od 01.07.2021 do30.06.2023 r. w wyniku•adaptacji i doposażenia pracowni dla 1 kierunku zaw.•podniesienia komp./kwalifikacji 11 n-li kształcenia zaw. (4K/7M)•objęciu 40 ucz. dor.zawod•wsparcie 40 ucz. w zakr.pozyskiwania kompetencji w ramach szkoleń specj.•zapewnienie 40 ucz. doświad.zawod. w ramach staży w przedsiębior.•kształtowanie i rozwijanie u 40 uczniów komp.kluczowych oraz umiej.uniwersalnych niezbędnych na r.pracyGR.DOCELOWA1. CKZIU w ramach którego funkcjonuje Technikum nr 192. uczniowie i uczennice z CKZIU tj. Technikum nr 19, łącznie 40os (3K/37M) z 2 kierunków:technik informatyk it.programista3. nauczyciele i instruktorzy prakt.nauki zawodu z CKZIU, w tym:4K/7MGŁÓWNE DZIAŁANIA:1. Szkolenia dla uczniówa) zawodowe (specjalistyczne)b) podw.komp.kluczowe i um.uniwersalne z przedsiębiorczości2. Staże dla UCZ3. Prowadzenie Punktu Informacji i Kariery4. Doskonalenie kwalifikacji nauczycieli związanych z kierunkiem kształcenia zawodowego5. Adaptacja i doposażenie 1 pracowni dla kierunku programistaGŁ. EFEKTYL. osób objętych szkoleniami / doradztwem w zakresie kompetencji cyfrowych 7K/44M L. szkół i placówek kształcenia zawodowego wykorzystujących doposażenie zakupione dzięki EFS-1L. nauczycieli kształcenia zawodowego oraz instruktorów praktycznej nauki zawodu, którzy uzyskali kwalifikacje lubnabyli kompetencje po opuszczeniu programu-4K/7MProjekt wynika z Gminnego Programu Rewitalizacji.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.