Wdrożenie do przedsiębiorstwa nowej autorskiej technologii produkcji piwa bezglutenowego i bezalkoholowego oraz wdrożenia autorskich receptur do produkcji seryjnej
Przedmiot projektu dotyczy dywersyfikacji działalności przedsiębiorstwa Wnioskodawcy – dokona on wdrożenia technologii produkcji nowych produktów. Rozwiązania wprowadzone do oferty w wyniku realizacji inwestycji stanowią tzw. nieopatentowaną wiedzę techniczną, która jest efektem własnych prac rozwojowych Wnioskodawcy. Oferta zostanie skierowana zarówno do wymagających konsumentów tradycyjnego piwa oraz do klientów oczekujących produktu funkcjonalnego. Realizacja projektu została poprzedzona badaniami potrzeb konsumentów i stanowi odpowiedź na zdiagnozowane potrzeby. Cel projektu jest zbieżny z celami POIR oraz celami działania 3.2 i poddziałania 3.2.2. Realizacja projektu szczególnie przyczyni się do wzmocnienia konkurencyjności i innowacyjności , które jest przedstawicielem sektora MŚP. Realizacja projektu przyczyni się do zwiększenia konkurencyjności przedsiębiorstwa Wnioskodawcy na rynku krajowym i zagranicznym. Efektem projektu będzie wdrożenie nowych produktów spożywczych.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.