Wdrożenie do produkcji innowacyjnych, ekologicznych i antybakteryjnych produktów opakowaniowych.
Ogólnym celem projektu jest rozwój i wzrost konkurencyjności przedsiębiorstwa w skutek inwestycji polegającej na zakupie nieruchomości zabudowanej, środków trwałych i usług doradczych do wdrożenia własnej i zupełnie nowej w skali międzynarodowej technologii – Technologii wytwarzania ekologicznych, wysokobarierowych, termozgrzewalnych, przeciwzamgleniowych (anti fog), jednorodnych materiałów opakowaniowych z tworzyw sztucznych z powłoką antybakteryjną i antywirusową, przeznaczonych do pakowania produktów spożywczych w atmosferze modyfikowanej MAP, opracowanej w wyniku przeprowadzonych prac badawczo-rozwojowych. Cel ten jest spójny z głównym celem PO IR, celem priorytetu III i z celami szczegółowymi PO IR. Technologia jest w formie wyników prac badawczo – rozwojowych (został złożony wniosek o ochronę patentową). Technologia pozwala na wprowadzenie nowych korzystnych rozwiązań o charakterze innowacyjnym, które nie były wcześniej dostępne w rozwiązaniach alternatywnych. Nowy produkt, wdrożony do produkcji dzięki przedstawionej w projekcie technologii, będzie nowym produktem w odniesieniu do produktów wytwarzanych dotychczas na terenie Polski i na terenie rynków eksportowych. Wdrożenie produktu, ze względu na jego unikalne cechy, będzie miało istotny wpływ na branżę. Wartość dodana nowych produktów powoduje, że ma on bardzo duży potencjał rynkowy. Produkt jest unikalny i precyzyjnie odpowiada na istniejące potrzeby rynkowe, co pozwoli na uzyskanie długookresowej przewagi konkurencyjnej Wnioskodawcy w Polsce i na rynkach zagranicznych.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.