Wdrożenie nowej technologii produkcji na potrzeby wprowadzenia na rynek innowacji produktowej obejmującej grupę ciast przeznaczonych do odroczonego wypieku
Przedmiotem projektu jest wdrożenie nowej własnej technologii, obejmującej nabycie infrastruktury do realizacji procesu produkcji tradycyjnych wyrobów ciastkarskich przeznaczonych do odroczonego wypieku (złożony z receptur określających skład surowcowy oraz proces obróbki / wytwarzania), która stanowi innowację procesową zarówno w skali przedsiębiorstwa, jak i w skali kraju, poprzez realizację pięciu zadań inwestycyjnych: 1. Pozyskanie infrastruktury dla realizacji procesu przechowywania ciast przeznaczonych do odroczonego wypieku 2. Dostawa i montaż urządzeń towarzyszących procesom produkcji, przechowywania i dystrybucji 3. Dostawa i montaż instalacji towarzyszących 4. Zakup i montaż elementów linii technologicznych niezbędnych do wdrożenia innowacji produktowej 5. Wdrożenie technologii informacyjno-komunikacyjnych do zarządzania procesem produkcji oraz 2 zadań wspierających: 6. Promocja projektu 7. Prace przygotowawcze – przygotowanie biznesplanu projektu Celem projektu jest zatem wdrożenie na rynek innowacji produktowej obejmującej grupę produktów – tradycyjnych ciast przeznaczonych do odroczonego wypieku (łącznie 10 produktów) oraz wprowadzenie w przedsiębiorstwie innowacji procesowej obejmującej nowy proces produkcji. Projekt będzie realizowany w okresie: 01.10.2021 – 30.06.2022 i będzie finansowany w ramach pomocy publicznej i pomocy de minimis.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.