Powstanie centrum B+R w firmie Winnice Kojder celem prowadzenia prac badawczo - rozwojowych przy wykorzystaniu pierwszej w Polsce grawitacyjnej metody produkcji wina
Przedmiotem projektu jest stworzenie w firmie Winnice Kojder S.C Artur, Anna i Marek Kojder laboratorium badawczo-rozwojowego. W związku z realizacją projektu zostanie stworzone nowe miejsce pracy w dziale B+R, co przy współpracy Anny Kojder oraz jednostki naukowej (ZUT) pozwoli na prowadzenie działalności badawczo-rozwojowej w zakresie tematycznym „Poprawy jakości wina”. Projekt będzie się składał z poniższych paneli badawczych: – Mniejszej zawartości siarki – Mniejszej ilości tlenu – Większej zwartości CO2 – Mniejsza zwartości polifenoli – Wyższa zawartość antocyjany – Wino grawitacyjne – obniżenie mętności w winie. Infrastruktura pozwoli na prowadzenie prac B+R w zakresie niestosowanych wcześniej rozwiązań technologicznych na obszarze Polski z zakresu grawitacyjnej produkcji wina. Etapy realizacji projektu i zakres rzeczowy będą się składać z 1. Budowy laboratorium oraz 2. Zakupie wyposażenia laboratorium. Projekt zostanie zrealizowany w terminie 02.01.2021 – 31.12.2022. Dzięki prowadzonym konsultacją z ZUT wnioskodawca wie, że zakres planowanych prac B+R i wprowadzenie nowych rozwiązań jest możliwe do osiągnięcia z naukowego punktu widzenia i ze względu na różnorodność stosowanych w takiej produkcji rozwiązań ma potencjał badawczy.
Your project description
To add a photo, description, specify a location or attach other materials about the project, you should fill out the form below. After clicking the “send” button, a message will be sent to you e-mail asking for confirmation. You must accept to submit the form. The EU Dot Map Guidelines and consent to the processing of personal data. materials will be sent to the editor of the site, who will publish it on the website after verification test.