LUZALTURA- dywersyfikacja działalności
Celem projektu jest dywersyfikacja prowadzonych usług sceno technicznych poprzez wprowadzenie usług gastronomicznych. Oferta będzie jednak wyróżniać się na tle mapy gastronomicznej Wrocławia, gdyż miejscem inwestycji będzie barka zacumowana na rzece Odrze. Do projektu tego przygotowuję się od ponad dwóch lat. Przez ten czas zakupiona została jednostka pływająca, która przeszła we Wrocławskiej stoczni generalny remont, łącznie z piaskowaniem kadłuba. Zaadoptowana została ponadto do prowadzenia usług gastronomicznych. Na chwilę obecną pozostały jedynie prace wykończeniowe (malowanie itp) oraz zakup wyposażenia. Inwestycja dotychczas realizowana była przede wszystkim ze środków własnych oraz wsparciu kredytu bankowego. Nowa działalność, chociaż także wrażliwa na sytuację sanitarno-epidemiologiczną daje realną szansę na poprawę sytuacji finansowej firmy. Obecnie barka generuje jedynie koszty, związane między innymi z postojem w stoczni. Uruchomienie tej działalności choćby nie przynosiło w początkowym okresie dochodów ma szanse nawet przy limitach odwiedzających zarobić na swoje funkcjonowanie. Ponadto usługi te są de facto świadczone na otwartej przestrzeni, co daje większe szanse zachowania dystansu społecznego oraz wprowadza możliwość sprzedaży na wynos. Firma posiada już zgodę Zarządu Gospodarki Wodnej na zacumowanie obiektu na rzece Odrze przy Wybrzeżu Słowackiego i moście Oławskim. Nie posiada jednak środków na wyposażenie.
Your project description
To add a photo, description, specify a location or attach other materials about the project, you should fill out the form below. After clicking the “send” button, a message will be sent to you e-mail asking for confirmation. You must accept to submit the form. The EU Dot Map Guidelines and consent to the processing of personal data. materials will be sent to the editor of the site, who will publish it on the website after verification test.