Opracowanie procedury oraz technologii produkcji wołowiny dojrzewającej na sucho oraz burgerów z wykorzystaniem innowacyjnej technologii mrożenia kriogenicznego dla firmy KABANOSIK.
Przedmiotem projektu jest: 1. opracowanie znacząco ulepszonej procedury oraz technologii produkcji wołowiny dojrzewającej na sucho z wykorzystaniem innowacyjnej technologii mrożenia kriogenicznego;2. opracowanie receptury oraz procedury produkcji burgerów wołowych z wykorzystaniem innowacyjnej technologii mrożenia kriogenicznego;3. zakup środka trwałego specjalistycznej szafy do mrożenia. W ramach przeprowadzonej usługi BR, zostanie opracowanych łącznie 5 rodzajów produktów: 3 rodzaje steków wołowych dojrzewających na sucho A. steki bez kości zapakowane w technologii VAC i SKIN przechowywane chłodniczo; B. steki z kością zapakowane w technologii VAC i SKIN przechowywane chłodniczo; C. steki mrożone kriogeniczne zapakowane w technologii VAC i SKIN, 2 rodzaje burgerów A. burgery świeże dla restauracji; B. burgery zapakowane w technologii VAC lub SKIN mrożone kriogeniczne. Przedsiębiorstwo Kabanosik opracuje i wdroży na rynek znacząco ulepszone produkty na bazie wołowiny, kategorii premium, dla klienta wymagającego, gotowego zapłacić za produkt o szczególnych walorach smakowych i właściwościach odżywczych. Projekt będzie realizowany w okresie od grudnia 2021 do maja 2023 r. Wykonawcą usługi jest Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie.
Your project description
To add a photo, description, specify a location or attach other materials about the project, you should fill out the form below. After clicking the “send” button, a message will be sent to you e-mail asking for confirmation. You must accept to submit the form. The EU Dot Map Guidelines and consent to the processing of personal data. materials will be sent to the editor of the site, who will publish it on the website after verification test.