Akademia Gastronomii
Cel: Podniesienie kompetencji i kwalifikacji wśród min.32(20K12M)uczniów/ennic i 2(1K1M) nauczycieli/lek kierun TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH(TŻ) prowadzonym w Zespole Szkół Technicznych w Międzychodzie poprzez obj. wsp.40(25K15M) uczniów zajęciami i kursami zaw.,zajęciami rozwijającymi kompetencję kluczowe dla uczniów o specjalnych potrzebach edukacyjnych(zaj. rozwijające z j. niem.),doradztwem zawodowym i przeprowadzeniem staży uczniowskich dzięki nawiązaniu współpracy z lokalnymi pracodawcami, doposażenie 1 pracowni kształcenia praktycznego i objęcie 2nauczycielek kształcenia zawodowego szkoleniami i kursami w okresie od 01.03.2022 do30.06.2023r.Grupa Docelowa: 40(25K15M)uczniów z kierunku TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH i (2(1K1M) nauczycieli kształcenia zawodowego z Zespołu Szkół Technicznych w MiędzychodzieZadania:Doposażenie 1 pracowni żywieniaStaże uczniowskie Szkolenia podnoszące kompetencję gastronomiczne nauczycieli kształcenia zawodowegoZajęcia podnoszące kompetencję zawodowe uczniów warsztaty kulinarneZajęcia podnoszące kompetencję zawodowe uczniów w zakresie zasad obsługi gości – savoir-vivre zawodowyZajęcia podnoszące kompetencję zawodowe uczniów – warsztaty barmańskieZajęcia rozwijające kompetencję kluczowe (j. niemiecki) uczniów szczególnie uzdolnionych.Zewnętrzne zawodowe kursy dla uczniów związane z przygotowaniem napojówZewnętrzne zawodowe kursy dla uczniów kuchnie różnych regionówDoradztwo zawodowe dla uczniów w formie indywidualnej i grupowejZakładamy, że 100% nauczycieli/le objętych wsparciem podniesie kwalifikacje/kompetencję zawodowe; a w przypadku uczniów minimum 80% podniesie kompetencję/kwalifikację zaw.
Your project description
To add a photo, description, specify a location or attach other materials about the project, you should fill out the form below. After clicking the “send” button, a message will be sent to you e-mail asking for confirmation. You must accept to submit the form. The EU Dot Map Guidelines and consent to the processing of personal data. materials will be sent to the editor of the site, who will publish it on the website after verification test.