Wzrost konkurencyjności przedsiębiorstwa BAR MLECZNY "PRZY KOMINKU" Ireneusz Hołyk poprzez dywersyfikację działalności -przystosowanie zaplecza kuchenno-jadalnianego do nowych wymagań sanitarnych związanych z pandemią COVID-19 oraz rozbudowa obecnie świadczonych stacjonarnych usług gastronomicznych o usługi kateringowe (dowóz posiłków oraz katering podczas zleceń plenerowych).
W dobie pandemii COVID-19 branża gastronomiczna bardzo ucierpiała. Kiedy lokale gastronomiczne były zamknięte dla klientów to jedynym rozwiązaniem, aby funkcjonować było wydawanie dań na wynos. Duża część naszych klientów bała się wychodzić z domu. Dlatego postanowiliśmy poszerzyć swoje PKD o kod 56,21.Z-przygotowywanie i dostarczania żywności dla odbiorców zewnętrznych (usługi kateringowe), abyśmy mogli dostarczyć naszym klientom dania do domu. Przez pandemie i lockdown branża gastronomiczna była dla pracowników niepewna, więc większość się przebranżowiła. W momencie jak zostaliśmy otwarci, zostaliśmy również ze zmniejszoną liczbą osób do pracy. Przekształcenie i innowacyjne rozwiązanie kuchni oraz sposobu wydawania dań umożliwi w sprawniejszy sposób obsłużyć większą liczbę gości na sali jak i na wynos. Wymiana agregatu chłodniczego w chłodni oraz wymiana kotła sprawi, że bar będzie funkcjonować bardziej ekologiczne a przede wszystkim energooszczędne, co będzie skutkowało zmniejszeniem opłat za prąd i gaz. Projekt ma na celu zmienienie specyfikacji naszej firmy, poszerzenie grona odbiorców oraz w przyszłości zwiększenie liczby stanowisk do pracy.
Your project description
To add a photo, description, specify a location or attach other materials about the project, you should fill out the form below. After clicking the “send” button, a message will be sent to you e-mail asking for confirmation. You must accept to submit the form. The EU Dot Map Guidelines and consent to the processing of personal data. materials will be sent to the editor of the site, who will publish it on the website after verification test.