Wdrożenie innowacyjnej technologii produkcji lizaków bezcukrowych
Przedmiotem projektu jest wdrożenie w działalności ARGO innowacyjnych słodyczy bezcukrowych ARGO Light Sweets. Nowy rodzaj produktów jest odpowiedzią na zmieniające się potrzeby odbiorców i aktualne trendy rynkowe w zakresie odżywiania. Dzięki opracowanej technologii możliwe będzie wytworzenie cukierka charakteryzującego się najniższą kalorycznością w swoim segmencie. Produkt będzie dodatkowo charakteryzował się unikalnym dodatkiem liofilizowanych owoców wprowadzających do produktu korzystne substancje prozdrowotne, a także zastępujących barwniki i aromaty w produkcie. Opracowana innowacyjna formuła produktu pozwoliła na korzystnego, krótkiego składu bazującego na naturalnych dodatkach. Opracowany produkt jest rezultatem przeprowadzonych na zlecenie wykonawcy prac B+R. Realizacja projektu wiąże się z wdrożeniem innowacji w skali międzynarodowej – dotychczas na rynku nie były znane wytwarzane przemysłowo niskokaloryczne lizaki słodycze z dodatkiem liofilizowanych owoców. Przedmiot projektu jest chroniony zgłoszeniem patentowym P.440376 „Sposób produkcji słodyczy niskocukrowych z naturalnych składników o obniżonej kaloryczności”. ARGO wdroży do swojej działalności wyniki prac B+R poprzez zakup środków trwałych niezbędnych do wdrożenia innowacyjnego produktu
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.