Przejdź do treści Kontakt Regulamin
UE logo
tytuł projektu

Płatne praktyki szansą lepszego rozwoju ucznia w kształceniu zawodowym w gastronomii i hotelarstwie

kategoria
nazwa beneficjenta
POWIAT TARNOGÓRSKI
wartość projektu
803 775,00 zł
dofinansowanie z UE
683 208,75 zł
Województwo
śląskie
Powiat
tarnogórski
program
Fundusze Europejskie dla Śląskiego 2021-2027
działanie
6.3. Kształcenie zawodowe
fundusz
Europejski Fundusz Społeczny +
perspektywa
2021 - 2027

Celem projektu jest podniesienie jakości i efektywności kształcenia praktycznego w Technikum nr 6 w Zespole Szkół Gastronomiczno – Hotelarskich w Tarnowskich Górach poprzez organizację wysokiej jakości staży uczniowskich dla 150 uczniów i uczennic klas III i IV kształcących się na kierunkach kształcenia technik hotelarstwa, technik organizacji turystyki i technik żywienia i usług gastronomicznych.Staże uczniowskie realizowane będą u pracodawców, których działalność jest związana z zawodem, w którym kształcą się uczniowie. Każdy uczestnik/uczestniczka odbędzie staż uczniowski w wymiarze 140 h zegarowych. Za zrealizowany wymiar godzin stażu uczniowskiego uczestnicy i uczestniczki projektu otrzymają świadczenie pieniężne w wysokości 80%minimalnej stawki godzinowej za pracę. Projekt realizowany będzie w ciągu dwóch lat szkolnych 2024/2025 i 2025/2026. Okres realizacji projektu 02.09.2024 – 31.08.2026. W roku szkolnym 2024/2025 wsparciem w formie staży objętych zostanie 60 uczestników/ uczestniczek projektu, a w roku szkolnym 2025/2026 90 uczestników/ uczestniczek projektu. Grupę docelową stanowią uczniowie szkół kształcenia zawodowego( technikum). Staże uczniowskie realizowane będą w oparciu o art.121. a prawa oświatowego z zachowaniem najwyższych standardów jakości, na zasadach określonych w ustawie w oparciu o trójstronną umowę stażową pomiędzy uczniem, szkołą a podmiotem przyjmującym na staż. W umowie stażowej wskazany zostanie dobowy (nie przekraczający 8 h), tygodniowy ( nie przekraczający 40 h) oraz łączny ( nie przekraczający 140 h) wymiar stażu uczniowskiego. W wyniku realizacji projektu kwalifikacje nabędzie 150 osób kierunkach technik hotelarstwa, technik organizacji turystyki i technik żywienia i usług gastronomicznych. W ramach projektu przewiduje się realizację następujących działań informacyjno – promocyjnych : – informacja o otrzymaniu wsparcia na stronie internetowej i w mediach społecznościowych wnioskodawcy – promocja projektu na stronie inter

Twój opis projektu

MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.

Dodaj zdjęcia project photos
Dodaj film lub prezentację project films
Opis projektu
Description of the project

Oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem Serwisu internetowego Mapa Dotacji UE i akceptuję jego postanowienia.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych, wpisanych w formularzu kontaktowym, w celu udzielenia odpowiedzi na wiadomość. Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1) (RODO), informuję, że:

1. administratorem danych osobowych przetwarzanych w Ministerstwie Funduszy i Polityki Regionalnej, z siedzibą pod adresem: ul. Wspólna 2/4 00-926 Warszawa, jest Minister Funduszy i Polityki Regionalnej;

2. dane osobowe przetwarzane będą w celu udzielenia odpowiedzi na wiadomość, na podstawie przepisów art. 6 ust. 1 lit. a) RODO;

3. dane osobowe mogą być udostępniane innym organom uprawnionym na podstawie stosownych przepisów do uzyskania danych;

4. w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje prawo: – żądania dostępu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania lub ograniczenia przetwarzania, – wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych, – cofnięcia zgody na przetwarzanie w dowolnym momencie, – wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych;

5. dane osobowe nie podlegają zautomatyzowanemu przetwarzaniu, w celu podejmowania decyzji, w tym profilowaniu;

6. dane kontaktowe do Inspektora ochrony danych w Ministerstwie Funduszy i Polityki Regionalnej: Inspektor Ochrony Danych, Ministerstwo Funduszy i Polityki Regionalnej, adres ul. Wspólna 2/4 00-926 Warszawa, adres e-mail: IOD@miir.gov.pl.