Zwiększenie konkurencyjności firmy QUALITY MEAT Pawęta Sp. z o.o. poprzez wprowadzenie do działalności zautomatyzowanej linii plasterkującej do wędlin dojrzewających
Głównym celem realizacji projektu jest wzrost rozwoju i konkurencyjności firmy QUALITY MEAT Pawęta Sp. z o.o. poprzez wprowadzenie do działalności zautomatyzowanej linii plasterkującej do wędlin dojrzewających umożliwiającej:
- zwiększenie efektywności procesu oraz wydajności produkcji ,
- dostarczanie spersonalizowanych, wysokiej jakości produktów różnym grupom społecznym.
ZADANIE W PROJEKCIE:
Integracja linii produkcyjnej obejmującej automatyczne krojenie, ważenie, odkładanie i transport produktów do automatu ważąco-etykietującego oraz maszyny pakującej, w szczególności zakup:
-
- automatycznej krajalnicy do krojenia wędlin,
- automatu ważąco-etykietującego wraz z oprogramowaniem do tworzenia etykiet, zbierania danych z ważeń, tworzenia raportów produkcyjnych,
- maszyny pakującej typu traysealer,
- śrubowego kompresora z zintegrowanym osuszaczem ziębniczym, zbiornikiem wraz z niezbędnym osprzętem do uzyskania jakości powietrza
- osprzętu do kompresora: orurowanie do sprężonego powietrza i do gazu ochronnego
Wdrożenie kompleksowego oprogramowania systemu ERP do zarządzania zasobami Wnioskodawcy
Koszty pośrednie.
W efekcie realizacji projektu Wnioskodawca wdroży:
- innowację procesową stanowiącą wdrożenie nowego procesu produkcyjnego polegającego na plasterkowaniu wyrobów dojrzewających jako elementu istniejącej technologii produkcji,
- nowe technologie cyfrowe związane z automatyzacją i robotyzacją procesów w przedsiębiorstwie, zmierzających do transformacji w kierunku Przemysłu 4.0.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.