Przejdź do treści Kontakt Regulamin
UE logo
tytuł projektu

Smaczna przemiana karpia

kategoria
nazwa beneficjenta
Grupa Rybacka "Opolszczyzna"
wartość projektu
3 736 697,76 zł
dofinansowanie z UE
2 483 262,90 zł
Województwo
projekt ogólnopolski
Powiat
program
Fundusze Europejskie dla Rybactwa
działanie
2.7. Świadomy konsument
fundusz
Europejski Fundusz Morski, Rybacki i Akwakultury
perspektywa
2021 - 2027

CELE PROJEKTU Celem projektu jest rozwój rynku produktów rybnych, podnoszenie świadomości konsumentów oraz informowanie o produktach rybnych poprzez organizację wydarzeń informacyjno-promocyjnych skierowanych przede wszystkim do branży gastronomicznej (HoReCa). GRUPY DOCELOWE – Branża gastronomiczna (HoReCa), która kreując trendy kulinarne, może wpłynąć na zwiększenie spożycia karpia przez ogół społeczeństwa. – ogół społeczeństwa – jako odbiorcy filmów kulinarnych i materiałów udostępnianych w Internecie, – na realizacji projektu skorzystają także polskie gospodarstwa rybackie, dzięki zwiększeniu świadomości na temat potencjału kulinarnego ryb oraz zwiększeniu ilości punktów gastronomicznych gdzie serwowane są regionalne ryby. ETAPY Operację planuje się zrealizować w dwóch etapach – ETAP I – 4.12.2023 do 31.12.2025 – ETAP II – 1.01.2026-31.12.2027 DZIAŁANIA REALIZOWANE W RAMACH PROJEKTU W ramach operacji planujemy przeprowadzić komplementarne i spójne zadania, których głównym celem jest zwiększenie zainteresowania wykorzystaniem ryb śródlądowych (przede wszystkim karpia) w branży gastronomicznej (HoReCa). Planowane działania: (A) Organizacja ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego Czas na rybę! z wydarzeniami towarzyszącymi – cztery edycje. Konkurs dwudniowy skierowany do uczniów szkół gastronomicznych oraz Szefów Kuchni. W rywalizacji na najlepszą potrawę z karpia walczą dwuosobowe drużyny, które w wyznaczonym czasie muszą przygotować danie główne z karpia. Dodatkowo w ramach zadania planuje się zorganizować wydarzenia towarzyszące: zawody wędkarskie, porady dietetyczne (dlaczego warto jeść ryby), edukację przyrodniczą i wędkarską. (B) Szkolenia dla branży gastronomicznej Planujemy przeprowadzić cykl szkoleń z obróbki i przyrządzania potraw z ryb śródlądowych, dedykowanych kucharzom oraz szkołom gastronomicznym (uczniowie i nauczyciele), aby podnieść ich kwalifikacje, a także przekonać do wprowadzania ryb do menu. Podczas szkoleń chcemy promowa

Twój opis projektu

MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.

Dodaj zdjęcia project photos
Dodaj film lub prezentację project films
Opis projektu
Description of the project

Oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem Serwisu internetowego Mapa Dotacji UE i akceptuję jego postanowienia.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych, wpisanych w formularzu kontaktowym, w celu udzielenia odpowiedzi na wiadomość. Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1) (RODO), informuję, że:

1. administratorem danych osobowych przetwarzanych w Ministerstwie Funduszy i Polityki Regionalnej, z siedzibą pod adresem: ul. Wspólna 2/4 00-926 Warszawa, jest Minister Funduszy i Polityki Regionalnej;

2. dane osobowe przetwarzane będą w celu udzielenia odpowiedzi na wiadomość, na podstawie przepisów art. 6 ust. 1 lit. a) RODO;

3. dane osobowe mogą być udostępniane innym organom uprawnionym na podstawie stosownych przepisów do uzyskania danych;

4. w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje prawo: – żądania dostępu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania lub ograniczenia przetwarzania, – wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych, – cofnięcia zgody na przetwarzanie w dowolnym momencie, – wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych;

5. dane osobowe nie podlegają zautomatyzowanemu przetwarzaniu, w celu podejmowania decyzji, w tym profilowaniu;

6. dane kontaktowe do Inspektora ochrony danych w Ministerstwie Funduszy i Polityki Regionalnej: Inspektor Ochrony Danych, Ministerstwo Funduszy i Polityki Regionalnej, adres ul. Wspólna 2/4 00-926 Warszawa, adres e-mail: IOD@miir.gov.pl.