Transformacja GOZ cyklu wytwórczego w firmie Sery Sandomierskie
Celem projektu jest opracowanie i wdrożenie nowych rozwiązań GOZ transformacji w serowarni zagrodowej Sery Sandomierskie poprzez przeprowadzenie audytu GOZ oraz opracowanie nowego modelu biznesowego GOZ transformacji w kierunków zinwentaryzowania i opracowania optymalnych kierunków i możliwości ponownego zastosowania odpadu w postaci serwatki jako bazy dla nowej gamy produktów lub ich komponentów, w tym także możliwych rekomendowanych aliansów biznesowych z innymi podmiotami rynkowymi, na rzecz wspólnych programów re-use. Cel ten zostanie osiągnięty poprzez opracowanie planu wykonawczego dla możliwych kierunków zagospodarowania zinwentaryzowanych kategorii i projektowanych ilości odpadów możliwych do wykorzystania w praktyce produkcyjnej firmy, co da rezultat bezpośrednio poprzez wdrożenie nowych kategorii produktowych dedykowanych nie tylko do przemysłu spożywczego, ale do wszystkich możliwych gałęzi przemysłu, handlu, usług kosmetologicznych i pokrewnych. Audyt pełny składać się będzie z 3 faz: Faza 1. Prace przygotowawcze; Faza 2. Przeprowadzenie oceny (identyfikacja potencjału i ocena GOZ); Faza 3. Raportowanie. Na podstawie uzyskanych danych w Raporcie wynikowym z audytu pełnego zostanie opracowany: nowy model biznesowy GOZ transformacji. Tym samym, celami szczegółowymi audytu pełnego, na poziomie działań, będą: • Ocena typu przedsięwzięcia (technologiczne, organizacyjne, technologicznoorganizacyjne, marketingowe) w kategoriach GOZ i identyfikacja korzyści i barier, • Rekomendacje (wdrożeniowe, uzupełnienia, komplementarność z innymi przedsięwzięciami), • Wybór optymalnych przedsięwzięć.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.