Przygotowanie i wdrażanie planów produkcji i obrotu Organizacji Rybaków Łodziowych - Producentów Rybnych Sp. z o. o. na lata 2023-2024
W związku z przygotowaniem i wdrażaniem planów produkcji i obrotu w zakresie osiągnięcia celów ustanowionych w art.7 rozporządzenia (UE) nr 1379/2013, Organizacja Rybaków Łodziowych – Producentów Rybnych Sp. z o. o. zamierza podjęć następujące działania w latach 2023 -2024: • wdrażanie celów uznanych organizacji producentów ryb, • wydatki administracyjne związane z prowadzeniem działalności, • dostosowanie produkcji do wymogów rynkowych, • kierowanie podażą produktów członków organizacji i obrotem tymi produktami, • promowanie produktów rybnych, • wspólne planowanie działalności połowowej członków organizacji, • ułatwianie konsumentom dostępu do informacji dotyczących produktów rybnych. Projekt związany jest z działaniami o których mowa w art. 26 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2021/1139 z dnia 7 lipca 2021 r. ustanawiającego Europejski Fundusz Morski, Rybacki i Akwakultury oraz zmieniającego rozporządzenie (UE) 2017/1004 (Dz. Urz. UE L 247 z 13.07.2021, str. 1), górny limit pomocy w zakresie Planów Produkcji i Obrotu sięga do 12% średniej rocznej wartości produkcji wprowadzonej do obrotu przez organizację w poprzedzających trzech latach kalendarzowych. Wysokość kosztów kwalifikowalnych dla każdego z zadań ( w poszczególnych etapach) według przedstawionych dokumentów finansowo-księgowych, prognozy oraz ofert wynosi około 4927096,74 .zł. Poziom dofinansowania wynosi 75% , dlatego organizacja wnioskuje o kwotę łącznie 3561227,30 zł. Data rozpoczęcia realizacji projektu 01.01.2023, data zakończenia 31.12.2024.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.