Wdrożenie nowego rodzaju lodów o zwiększonej kremistości i wzrost wydajności produkcji poprzez zakup nowoczesnej linii technologicznej
Dzięki realizacji projektu inwestycyjnego poznańskiej spółdzielni spożywców zakupiono linię technologiczną do produkcji lodów. W ten sposób unowocześniono technologię produkcyjną w spółdzielni oraz poszerzono asortyment, dzięki wdrożeniu kolejnego smaku lodów kulowych („moccacino”).
Poznański przedsiębiorca poprawił również jakość i walory smakowe oferowanych produktów – zwiększono kremistość i puszystość lodów, a także odporność na topnienie. Zmniejszono natomiast ich kaloryczność.
Realizacja projektu przyczyni się do wzrostu mocy produkcyjnej oraz do zmniejszenia kosztów produkcji. Do obsługi kupionej linii technologicznej spółdzielnia stworzyła nowe stanowisko pracy.
Your project description
To add a photo, description, specify a location or attach other materials about the project, you should fill out the form below. After clicking the “send” button, a message will be sent to you e-mail asking for confirmation. You must accept to submit the form. The EU Dot Map Guidelines and consent to the processing of personal data. materials will be sent to the editor of the site, who will publish it on the website after verification test.