Wzrost konkurencyjności firmy BGW Wielobranżowe Przedsiębiorstwo Handlowe Sp. z o.o. poprzez stworzenie Centrum Badawczo Rozwojowego do rozwoju nowych produktów
Przedmiotem projektu jest stworzenie Centrum B+R w firmie BGW. Głównym celem Centrum jest opracowanie i wprowadzenie do oferty firmy nowych kategorii produktów niewytwarzanych do tej pory opartych na biomasie. Do tych kategorii zaliczamy: 1. Kategoria produktów biomasy drożdżowej (produkt: drożdże ekologiczne), 2. Kategoria produktów z drożdżami w roli biokatalizatora (produkt: kwasy organiczne oraz drożdże jako biokatalizatory w produkcji ciągłej alkoholu etylowego), 3. Kategoria produktów drożdży odżywczych (produkty: drożdże z selenem, drożdże z aminokwasami). Ponadto w stworzonym centrum świadczone będą usługi dla podmiotów zewnętrznych w postaci opracowywania projektów dla takich podmiotów. Ze względu na wykorzystanie wielu zastosowań biotechnologii, w tym produkcji biochemicznej, Centrum będzie realizować projekty dotyczące rozwoju produktów biologicznych z odnawialnych zasobów żywności i innych odnawialnych zasobów. Głównymi innowacyjnymi technologiami opracowanymi w Centrum będą: 1. Opracowanie i wdrożenie specjalnie zmodyfikowanych technik genetyki klasycznej do badań przesiewowych drożdży. 2. Opracowanie metod wyboru drożdży i szczepów bakteryjnych. 3. Opracowanie platformy hodowli i podnoszenia szczepu drożdży zależnych od stresu. 4. Opracowanie platformy bioprocesyjnej i fermentacyjnej w laboratoriach. 5. Opracowanie i wdrożenie standardowych
Your project description
To add a photo, description, specify a location or attach other materials about the project, you should fill out the form below. After clicking the “send” button, a message will be sent to you e-mail asking for confirmation. You must accept to submit the form. The EU Dot Map Guidelines and consent to the processing of personal data. materials will be sent to the editor of the site, who will publish it on the website after verification test.