Wdrożenie własnej technologii produkcji prozdrowotnego pieczywa płaskiego wzbogaconego w ß-glukan i olej rzepakowy.
„Celem projektu realizowanego przez spółkę Dijo Baking jest wdrożenie nowej technologii produkcji prozdrowotnego pieczywa płaskiego wzbogaconego w ß-glukan i olej rzepakowy. Technologia w postaci nieopatentowanej wiedzy technicznej powstała w wyniku prowadzonych we własnym zakresie przez spółkę Dijo Baking prac badawczo-rozwojowych. Prace te miały na celu opracowanie receptury i sposobu wytwarzania pieczywa posiadającego wyraźne cechy prozdrowotne. Pozytywne wyniki prac pozwoliły na opracowanie technologii a następnie do określenia parametrów maszyn i urządzeń wchodzących w skład ciągu technologicznego. Dzięki wdrożeniu nowej technologii spółka Dijo Baking podniesie swoją innowacyjność i konkurencyjność na rynku Europejskim. Znacząco ulepszony produkt będący wynikiem realizacji projektu będzie posiadał cechy i właściwości, którymi nie dysponuje żaden z krajowych i europejskich konkurentów spółki. Znacząco ulepszony produkt powstały w wyniku przeprowadzenia we własnym zakresie prac badawczo – rozwojowych pozwoli Spółce efektywnie konkurować na rynku krajowym i rynkach zagranicznych.”
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.