Linia technologiczna do ciągłego suszenia produktów spożywczych w próżni, podczerwieni i polu mikrofalowym
„Przedmiotem inwestycji technologicznej, którą przeprowadzi firma jest wdrożenie własnej innowacyjnej technologii przetwarzania żywności metodą suszenia próżniowego w podczerwieni i polu mikrofalowym w skali przemysłowej i ciągłym systemie produkcji oraz uruchomienie na jej podstawie produkcji urządzeń do suszenia owoców i warzyw wykorzystujących tę metodę Wdrożenie nowej technologii polegać będzie na zbudowaniu na terenie zakładu Wnioskodawcy instalacji, która umożliwi przeprowadzenie opisanych w niniejszej opinii procesów technologicznych, niezbędnych do uzyskania urządzeń, na których możliwa będzie przetwarzanie żywności na skalę przemysłową, pozwalająca na uzyskiwanie produktu w postaci suszu o wysokiej jakości i właściwościach porównywalnych do produktu liofilizowanego. Inwestycja pozwoli zwiększyć konkurencyjność firmy UNI-MASZ gdyż przyczyni się do: – poszerzenia asortymentu firmy; – zwiększenia potencjału produkcyjnego firmy; – zwiększenia sprzedaży i przychodów firmy; – pozyskania nowych klientów; – zwiększenia zdolności inwestycyjnej firmy w wyniku wzrostu zysków z działalności; – wzrostu jakości oferowanych produktów; – wzrostu wskaźnika innowacyjności przedsiębiorstwa. „
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.