"Budowa zakładu uzdatniania stłuczki szklanej w oparciu o autorskie eko-innowacje wynikające z przeprowadzonych prac B+R"
„Przedmiotem projektu jest utworzenie nowego zakładu uzdatniania stłuczki szklanej wraz z wyposaz˙eniem w linie? technologiczna? i oprogramowanie, na terenie wojewo´dztwa wielkopolskiego. Opisywany poniz˙ej projekt wykorzystuje opracowana? i opatentowana? przez Spo´łke? wiedze? techniczna?, dotycza?ca? separacji optoelektronicznej oraz eliminacji ze strumienia szkła, takiego z zawartos´cia? ołowiu (potwierdzone patentami). W wyniku projektu zostanie wdroz˙ona innowacja procesowa i produktowa. Projekt wpisuje sie? w zaro´wno w Krajowe Inteligentne Specjalizacje jak i w Regionalne Inteligentne Specjalizacje. W jego wyniku zostanie zatrudnionych 11 oso´b, a moce produkcyjne zakładu przewidziane sa? dla odzysku 24 000 ton szkła rocznie (przy załoz˙eniu 1 zmiany). Projekt został podzielony na 7 grup zakupowych, zgodnych z przyszłymi zapytaniami ofertowymi. W wyniku projektu powstanie nowy zakład uzdatniania stłuczki, szklanej, linia technologiczna oraz 2 oprogramowania. Całkowita wartos´c´ projektu to 18 186 000 zł netto, Planowana wartos´c´ dotacji 6 000 000 zł, Wkład własny (bez podatku VAT) to 12 186 000 zł. Suma koszto´w kwalifikowanych wynosi 18 186 000 zł zł. Koszty zostały uje?te wg naste?puja?cego podziału: 1. zakup linii technologicznej – 10 731 000,00 zł 2. Oprogramowanie – 525 000,00 zł 3. Budowa zakładu – Generalny Wykonawca – 6 930 000, 00 zł. Pozytywny wymiar inwestycji wyraził Burmistrz Czarnkowa w zała?czonym lis´cie intencyjnym.”
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.