Opracowanie i wdrożenie receptury produkcji napoju rzemieślniczego o podwyższonej zawartości ksantohumolu
Chcemy przekazać naszym klientom nową wartość. Niniejszy projekt powstał z marzeń o piwie o właściwościach prozdrowotnych, dostarczającym konsumentów wartości odżywczych niedostępnych w innych produktach spożywczych. Przedmiot projektu: Przedmiotem projektu jest poznanie i opracowanie procedury produkcji piwa rzemieślniczego, o podwyższonej zawartości silnego naturalnego przeciwutleniacza występującego w chmielu-ksantohumolu, i wdrożenie jej do produkcji. Cele: Głównym celem niniejszego projektu jest uwarzenie przez Browar Stu Mostów sp. z o.o. piwa rzemieślniczego o zwiększonej ilości ksantohumolu do 5 mg/L i wdrożenie go do produkcji w ramach działalności gospodarczej prowadzonej przez Browar Stu Mostów sp. z. o.o. W jaki sposób cele zostaną osiągnięte? Cel główny będzie osiągnięty poprzez : – przeprowadzenie badań analitycznych i laboratoryjnych, mających na celu zbadanie warzonych przez Browar Stu Mostów sp. z o.o. piw rzemieślniczych pod kątem poziomu ksantohumolu – opracowanie receptury warzenia piwa rzemieślniczego o zwiększonym poziomie ksantohumolu do 5 mg/L – zweryfikowanie technologii w środowisku zbliżonym do rzeczywistego – sprawdzenie technologii w rzeczywistych warunkach produkcyjnych.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.