Kształcenie zawodowe uczniów ZSZ nr 2 w Kutnie
Projekt wynikający z Diagnozy Zapotrzebowania w Zespole Szkół Zawodowych nr 2 w Kutnie kierowany jest do 100 uczniów (70K+30M) i 12nauczycieli (11K+1M) i ma na celu lepsze dostosowanie wiedzy, kompetencji i umiejętności do potrzeb pracodawców w celu efektywnego wykonywania pracy bezpośrednio po zakończeniu szkoły, sprawnego wejścia na rynek pracy, dostosowanie kierunków kształcenia i szkolenia zawodowego do regionalnego rynku pracy we współpracy z otoczeniem społeczno-gospodarczym, budowę trwałej współpracy z pracodawcami oraz tworzenia sieci współpracy w zakresie wymiany informacji,zasobów, kontaktów, zwiększenie dostępu uczniów i nauczycieli do nowoczesnych technik i technologii. Projekt zapewnia kompleksowy program rozwoju szkoły obejmujący działania dla uczniów i nauczycieli. Najważniejsze działania projektu to: – rozwój doradztwa edukacyjno-zawodowego dla uczniów objętych wsparciem w projekcie – realizacja wysokiej jakości staży i praktyk zawodowych dla uczniów technik żywienia i usług gastronomicznych, technik hotelarstwa, technik kelner, technik technologii żywności, szkoły zawodowej kucharz -specjalistyczne zajęcia dla uczniów umożliwiające uzyskiwanie i uzupełnienie wiedzy, umiejętności i kwalifikacji zawodowych w obszarze turystyczno-gastronomicznym – szkolenia doskonalące dla nauczycieli w zakresie tematyki związanej z nauczanym zawodem (kucharz,kelner,technolog żywności,żywienie i usługi gastronomiczne, hotelarstwo) – wykorzystanie rezultatów projektów pozytywnie zwalidowanych w ramach POKL dla uczniów Efektem działań będzie poprawa efektywności kształcenia zawodowego oraz dostosowanie systemu edukacji zawodowej do potrzeb rynku pracy woj.łdzkiego.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.