Kulinarne dziedzictwo Polski w kontekście integracji europejskiej
Celem pr.jest zwiększenie- we współpracy z otoczeniem społeczno-gospodarczym- jakości kształcenia zawodowego w ZSG w Łodzi, ukierunkowane na poprawę zdolności do zatrudnienia 192 uczniów/absolwentów szkoły (114 K/78M), poprzez podniesienie kompetencji/ kwalifikacji 27 n-li kształ.zawodowego (24K/3M), doposażenie pracowni i warsztatów szkolnych oraz poprzez organizację dla uczniów: staży/praktyk zawod., dodatkowych zajęć (Kuchnie regionalne i sródziemnomorska;Cukiernictwo; Kelnerstwo i miksologia;Baristyka;Carving;Food Design), doradztwa zawodowego, w terminie od 01.04.2017 r. do 31.03.2019 r., co jest zgodne z przeprowadzoną przez ZSG diagnozą zatwierdzoną przez organ prowadzący. Grupę docelową projektu stanowią: Zespół Szkół Gastronomicznych w Łodzi (ZSG) w ramach którego funkcjonuje Technikum (T.) kierunek:Kelner i Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych (TŻiUG) oraz ZSZ (Kucharz), placówki prowadzące kształ.zawodowe,ich uczniowie oraz nauczyciele (n-le) kształ.zawodowego Wsparciem w ramach pr.zostanie objętych 192 uczniów (114K/78M), oraz 27 n-li (24K/3M) kształ.zawodowego kierunków: TŻiUG i kucharz.Uczniowie T.: 154 (92K/62M) osoby;uczniowie ZSZ: 38 (22K/16M) osób.W ramach pr.zaplanowano realizację 10 zadań: specjalistycznych dot.zdobywania dodatkowych umiejętności i kompetencji w zakresie:kuchni regionalnych i śródziemnomorskiej,cukiernictwa,kelnerstwa/miksologii,baristyki,carvingu,food design (zad.1-5), doradztwa zawodowego (6),staży/praktyk (7),doskonalenia umiejętności/kompetencji n-li (8) oraz doposażenia pracowni (9i 10).Liczba uczniów szkół i placówek kształ.zawodowego uczestniczących w stażach i praktykach u pracodawcy: 192 (114K/78M); Liczba n-li kształ. zawodowego oraz instruktorów praktycznej nauki zawodu,którzy uzyskali kwalifikacje lub nabyli kompetencje po opuszczeniu programu: 27(24K/3M);Liczba szkół i placówek kształ.zawodowego doposażonych w programie w sprzęt i materiały dydaktyczne niezbędne do realizacji kształ.zawodowego: 1.
Your project description
To add a photo, description, specify a location or attach other materials about the project, you should fill out the form below. After clicking the “send” button, a message will be sent to you e-mail asking for confirmation. You must accept to submit the form. The EU Dot Map Guidelines and consent to the processing of personal data. materials will be sent to the editor of the site, who will publish it on the website after verification test.