Przejdź do treści Kontakt Regulamin
UE logo
tytuł projektu

Zawodowcy

kategoria
nazwa beneficjenta
ZAKŁAD DOSKONALENIA ZAWODOWEGO W LUBLINIE/ TECHNIKUM ZAKŁADU DOSKONALENIA ZAWODOWEGO W LUBLINIE FILIA W KRAŚNIKU
wartość projektu
465 470,00 zł
dofinansowanie z UE
395 649,50 zł
Województwo
lubelskie
Powiat
kraśnicki
program
Regionalny Program Operacyjny Województwa Lubelskiego na lata 2014-2020
działanie
12.4. Kształcenie zawodowe
fundusz
Europejski Fundusz Społeczny
perspektywa
2014 - 2020

CEL: Zwiększenie szans na zatrudnienie 36U(18K,18M), wzrost kompetencji 3N(3K,0 M) oraz wzrost jakości kształcenia w Technikum ZDZ w Lublinie- Filia w Kraśniku, m.in. poprzez zaj. specjalistyczne dla U, szkol. dla N oraz doposażenie bazy dydakt. ww. szkoły do 31.12.2018r. Główne rezultaty: Liczba N kształcenia zawodowego oraz IPNZ, którzy uzyskali kwalifikacje lub nabyli kompetencje po opuszczeniu programu-3 L. szkół i placówek kształcenia zawodowego wykorzystujących doposażenie zakupione dzięki EFS-1 GD jest: A) 36U(18K,18M z Technikum Zakładu Doskonalenia Zawodowego w Lublinie Filia w Kraśniku, z kierunku „Technik żywienia i usług gastronomicznych”. Jest to SZ, która osiąg. wyniki powyżej średniej w WL. Jednocześnie jest to GD, która ma niskie szanse na podjęcie zatrudnienia ze względu na: -niedostosowanie wiedzy i umiejętności do potrzeb rynku pracy; -brak odpowiednich, poszukiwanych na rynku pracy kompetencji -niską jakość kształcenia w SZ wynikającą z niedoposażenia bazy dydakt. -niewystarczającą jakość kształcenia wynikającą z nieadekwatnych do potrzeb kompetencji i kwalifikacji N. B)3N zawodu/ instruktorów praktycznej nauki zawodu(3K,0M) z ww. szkoły. Jest to GD, która wykazuje deficyty wiedzy/kompet. m.in. w zakresie carving, nowoczesne techniki kulinarne Są to os. które nisko oc. swoje kompet./kwalifik. z niektórych obszarów i chciałyby je podwyższyć. Zadania: 1. Kurs dla N-nowe trendy w sztuce kulinarnej. 2. Kurs dla N – Carving – kurs I I II stopnia. 3. Kurs dla N- Szef kuchni. 4. Kurs dla N-Sommelier. 5. Kurs dla N-Nowoczesne techniki kulinarne. 6. Studia podyplomowe dla N- Zarządzanie Jakością i Bezpieczeństwem Zdrowotnym Żywności. 7. Zajęcia specjalistyczne dla U –Nowoczesne techniki kulinarne. 8. Zajęcia specjalistyczne dla U -Carving I i II stopień. 9. Zajęcia specjalistyczne dla U – Szef kuchni. 10. Kurs dla U-Barman/kelner. 11. Kurs dla U –Dietetyk. 12. Staże dla U.

Twój opis projektu

MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.

Dodaj zdjęcia project photos
Dodaj film lub prezentację project films
Opis projektu
Description of the project

Oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem Serwisu internetowego Mapa Dotacji UE i akceptuję jego postanowienia.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych, wpisanych w formularzu kontaktowym, w celu udzielenia odpowiedzi na wiadomość. Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1) (RODO), informuję, że:

1. administratorem danych osobowych przetwarzanych w Ministerstwie Funduszy i Polityki Regionalnej, z siedzibą pod adresem: ul. Wspólna 2/4 00-926 Warszawa, jest Minister Funduszy i Polityki Regionalnej;

2. dane osobowe przetwarzane będą w celu udzielenia odpowiedzi na wiadomość, na podstawie przepisów art. 6 ust. 1 lit. a) RODO;

3. dane osobowe mogą być udostępniane innym organom uprawnionym na podstawie stosownych przepisów do uzyskania danych;

4. w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje prawo: – żądania dostępu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania lub ograniczenia przetwarzania, – wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych, – cofnięcia zgody na przetwarzanie w dowolnym momencie, – wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych;

5. dane osobowe nie podlegają zautomatyzowanemu przetwarzaniu, w celu podejmowania decyzji, w tym profilowaniu;

6. dane kontaktowe do Inspektora ochrony danych w Ministerstwie Funduszy i Polityki Regionalnej: Inspektor Ochrony Danych, Ministerstwo Funduszy i Polityki Regionalnej, adres ul. Wspólna 2/4 00-926 Warszawa, adres e-mail: IOD@miir.gov.pl.