Zawodowcy
CEL: Zwiększenie szans na zatrudnienie 36U(18K,18M), wzrost kompetencji 3N(3K,0 M) oraz wzrost jakości kształcenia w Technikum ZDZ w Lublinie- Filia w Kraśniku, m.in. poprzez zaj. specjalistyczne dla U, szkol. dla N oraz doposażenie bazy dydakt. ww. szkoły do 31.12.2018r. Główne rezultaty: Liczba N kształcenia zawodowego oraz IPNZ, którzy uzyskali kwalifikacje lub nabyli kompetencje po opuszczeniu programu-3 L. szkół i placówek kształcenia zawodowego wykorzystujących doposażenie zakupione dzięki EFS-1 GD jest: A) 36U(18K,18M z Technikum Zakładu Doskonalenia Zawodowego w Lublinie Filia w Kraśniku, z kierunku „Technik żywienia i usług gastronomicznych”. Jest to SZ, która osiąg. wyniki powyżej średniej w WL. Jednocześnie jest to GD, która ma niskie szanse na podjęcie zatrudnienia ze względu na: -niedostosowanie wiedzy i umiejętności do potrzeb rynku pracy; -brak odpowiednich, poszukiwanych na rynku pracy kompetencji -niską jakość kształcenia w SZ wynikającą z niedoposażenia bazy dydakt. -niewystarczającą jakość kształcenia wynikającą z nieadekwatnych do potrzeb kompetencji i kwalifikacji N. B)3N zawodu/ instruktorów praktycznej nauki zawodu(3K,0M) z ww. szkoły. Jest to GD, która wykazuje deficyty wiedzy/kompet. m.in. w zakresie carving, nowoczesne techniki kulinarne Są to os. które nisko oc. swoje kompet./kwalifik. z niektórych obszarów i chciałyby je podwyższyć. Zadania: 1. Kurs dla N-nowe trendy w sztuce kulinarnej. 2. Kurs dla N – Carving – kurs I I II stopnia. 3. Kurs dla N- Szef kuchni. 4. Kurs dla N-Sommelier. 5. Kurs dla N-Nowoczesne techniki kulinarne. 6. Studia podyplomowe dla N- Zarządzanie Jakością i Bezpieczeństwem Zdrowotnym Żywności. 7. Zajęcia specjalistyczne dla U –Nowoczesne techniki kulinarne. 8. Zajęcia specjalistyczne dla U -Carving I i II stopień. 9. Zajęcia specjalistyczne dla U – Szef kuchni. 10. Kurs dla U-Barman/kelner. 11. Kurs dla U –Dietetyk. 12. Staże dla U.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.