Zawodowy sukces
Cel: Podniesienie kompetencji 140 uczniów (min. 65 kobiet), w tym 58 uczniów kierunku technik rolnik i 82 ucz. kierunku technik żywienia i usług gastronomicznych z Zespołu Szkół Rolniczych w Ostrożanach, zwiększających szanse na regionalnym rynku pracy oraz podniesienie kompetencji 3 nauczycieli z tej szkoły poprzez doskonalenie zawodowe. Cel zostanie osiągnięty do końca II 2019r. poprzez ścisłą współpracę z otoczeniem społ.-gosp. szkoły (w tym pracodawców) w zakresie dodatkowych kursów, staży i poradnictwa zawodowego (tj. na każdym etapie realizacji projektu). Okres realizacji: 1.XI.2017- 28.II.2019r. Planowane działania: 1. dodatkowe zajęcia 80 uczniów kierunku: technik żywienia i usług gastronomicznych – VCC: Barman, Obsługa kas fiskalnych, Florysta, Wykonywanie usług kelnerskich Carving I stopnia, Barista -Prawo jazdy kategoria „B” 60 uczniów kierunku: technik rolnik – Kierowca wózków jezdniowych z napędem silnikowym wraz ze zmiennym wysięgiem, Obsługa kombajnów zbożowych i sieczkarni polowych, Obsługa pilarek mechanicznych, Obsługa żurawi przeładunkowych, Korekta racic u bydła, Inseminacja bydła, Prawo jazdy „B Wnioskodawca zakłada udział jednego ucznia w kilku zajęciach dodatkowych 2. poradnictwo zawodowe – utworzenie Szkolnego Punktu Informacji i Kariery SPiNKa 3. staże zawodowe dla 50 uczniów kierunku: tżiug oraz 3 nauczycieli (1 kobieta) przedmiotów zawodowych kierunku: technik rolnik. Projekt realizowany w Partnerstwie: JST oraz Instytucja Rynku Pracy
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.