Analiza wykonalności prac badawczo - rozwojowych inteligentnych indykatorów świeżości produktów mlecznych.
W ramach zakupionej usługi badawczej, jednostka naukowa, dokona analizy wykonalności prac B+R nad opracowaniem wskaźnika świeżości mleka, które, bazując na analizie składu chemicznego i mikrobiologicznego produktu, pozwoli na dobór inteligentnego indykatora świeżości który w uniwersalny i niskokosztowy sposób zostanie wkomponowany w rozwiązanie technologiczne dedykowane różnym typom opakowań do mleka. W celu określenia wykonalności badań JN podda szczegółowej analizie stabilność prób różnych rodzajów mleka, tj. pasteryzowanego w wysokiej temperaturze, pasteryzowanego w niskiej temperaturze, ekologicznego oraz mikrofiltrowanego. Ze względu na zmienność jakości mleka w zależności od pory roku, czy terenu pochodzenia, znamienne znaczenie dla podejmowanych analiz będzie miało opracowanie szczegółowego harmonogramu realizacji prac, który dodatkowo uwzględniał będzie konieczność analizowania czynników mogących mieć wpływ na wybraną grupę wskaźników, jak np., ilość tłuszczu, białka, laktozy, suchej masy w różnych okresach od zapakowania.
Your project description
To add a photo, description, specify a location or attach other materials about the project, you should fill out the form below. After clicking the “send” button, a message will be sent to you e-mail asking for confirmation. You must accept to submit the form. The EU Dot Map Guidelines and consent to the processing of personal data. materials will be sent to the editor of the site, who will publish it on the website after verification test.