Wdrożenie wyników prac badawczo-rozwojowych w zakresie żywności funkcjonalnej w firmie Makarony Polskie S.A.
Głównym celem projektu jest ekspansja spółki Makarony Polskie S.A. na rynek żywności funkcjonalnej poprzez wdrożenie wyników prac badawczo-rozwojowych w postaci nowego asortymentu makaronu wysokobiałkowego. Cel osiągnięty zostanie dzięki rozbudowie parku maszynowego o (nowe) nowoczesne maszyny i urządzenia produkcyjne, umożliwiające Wnioskodawcy organizację indywidualnych warunków produkcji niezbędnych dla wytworzenia makaronu o innowacyjnym składzie bazującym na mieszaninie mąki razowej z pszenicy durum ze znaczącym procentowym dodatkiem mąki z roślin strączkowych (groch, soczewica, ciecierzyca) oraz z pestek dyni. Inwestycja zrealizowana zostanie w zakładzie produkcyjnym przedsiębiorstwa Makarony Polskie S.A. zlokalizowanym w Rzeszowie przy ul. Podkarpackiej 15a. Wdrażany produkt jest wynikiem prowadzonych przez przedsiębiorstwo (we współpracy z jednostką badawczo-rozwojową) w ciągu ostatniego półrocza prac b+r. Jest nowością w portfolio produktowym firmy, nie ma także odpowiednika na rynku regionalnym, krajowym oraz europejskim.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.