Uruchomienie produkcji PIWOWICY – pierwszego na rynku polskim alkoholu powstającego w wyniku destylacji piwa.
Wnioskodawca funkcjonuje na rynku od 2010r. i dynamicznie się rozwija. Przedmiotem działalności jest prowadzenie wysokiej klasy restauracji. Oferta gastronomiczna obejmuje szeroką gamę smakowitych dań oraz naturalnie warzonych piw. Głównym celem projektu jest wdrożenie efektów przeprowadzonych badań nad innowacyjnym destylatem piwa produkowanego według własnej receptury. Trunek zostanie nazwany ‘PIWOWICĄ’ i zawierał będzie około 40% alkoholu. Spółka posiada zastrzeżony znak towarowy w Urzędzie Patentowym RP (pod numerem R.265136), który określa możliwość stosowania nazwy ‘PIWOWICA’ na destylat przefermentowanego zacieru słodowego oraz piwa. Do osiągnięcia zamierzonego celu konieczny będzie zakup zestawu urządzeń do destylarni. Tym samym Wnioskodawca będzie pierwszym przedsiębiorcą, który wytwarzając z piwa w tej technologii alkohol spożywczy o zawartości alk. ok. 40% o nazwie ‘PIWOWICA’, wprowadzi go na rynek na terenie kraju.
Your project description
To add a photo, description, specify a location or attach other materials about the project, you should fill out the form below. After clicking the “send” button, a message will be sent to you e-mail asking for confirmation. You must accept to submit the form. The EU Dot Map Guidelines and consent to the processing of personal data. materials will be sent to the editor of the site, who will publish it on the website after verification test.