Wdrożenie wyników własnych badań w zakresie innowacyjnej produkcji naturalnie bezglutenowych chlebów na naturalnym zakwasie z dodatkiem teff, quinoa oraz chia opartych o innowacyjny wielofazowy proces technologiczny.
W wyniku realizacji projektu spółka wdroży nowy proces technologiczny produkcji naturalnie bezglutenowych chlebów na naturalnym zakwasie z dodatkiem maki teff, quinoa, chia (3 sztuki nowych produktów), oparty o własne badania. Zarówno proces produkcji jak i nowe produkty stanowią innowację nieznaną i niestosowaną dotychczas. Działanie to zostanie m.in. umożliwione poprzez zakup 9 sztuk aktywów trwałych (w tym jednej sztuki oprogramowania). Dodatkowo spółka wdroży 2 innowacje nietechnologiczne: marketingową i organizacyjną (w obszarze kontroli jakości produktów). Wynikiem projektu będzie także wzrost zatrudnienia o 5 osób oraz wejście na nowy, zagraniczny rynek zbytu (włoski).
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.