Podniesienie konkurencyjności firmy poprzez rozszerzenie oferty o produkty regionalne
Celem projektu jest wzrost innowacyjności firmy poprzez zastosowanie innowacji procesowej , która pozwoli otrzymać tradycyjne produkty piekarskie o podwyższonym standardzie higienicznym i powtarzalnej jakości, nawiązujące do dziedzictwa gospodarczego regionu Warmii i Mazur sprzed 1989 r. Inwestycja pozytywnie wpłynęła na dalsze usprawnienie i unowocześnienie procesów piekarniczych oraz umożliwiło poprawę konkurencyjnej pozycji firmy. Projekt ma pozytywny wpływ na rozwój inteligentnej specjalizacji „Żywność wysokiej jakości””. Obecnie wśród konsumentów jest zapotrzebowanie na pieczywo wyprodukowane z zastosowaniem wydłużonej fermentacji, ponieważ cechuje się ono nie tylko o wiele lepszymi walorami zdrowotnymi i lepszą przydatnością w codziennej diecie, ale również posiada lepszy smak i aromat od pieczywa produkowanego przy użyciu szybkich technologii. W ramach projektu przewidziano przeprowadzenie działań edukacyjnych związanych z upowszechnianiem wśród społeczeństwa wiedzy nt. odtwarzanego dziedzictwa gospodarczego województwa warmińsko – mazurskiego. Prowadzone są aktywne działania promocyjne związane z wprowadzeniem na rynek regionalnych wyrobów piekarniczych. Są one prowadzone w miejscach sprzedaży produktów. Dzięki temu konsumenci mogą kojarzyć markę lokalnego producenta z jakością i tradycyjnym smakiem pieczywa regionalnego.
Your project description
To add a photo, description, specify a location or attach other materials about the project, you should fill out the form below. After clicking the “send” button, a message will be sent to you e-mail asking for confirmation. You must accept to submit the form. The EU Dot Map Guidelines and consent to the processing of personal data. materials will be sent to the editor of the site, who will publish it on the website after verification test.