Aktywnie w przyszłość
Cel gł. proj.: wzrost atrakcyjności na rynku pracy 80 uczestn. proj. (w tym 60 kobiet), tj. osób biernych zawodowo wył. z gmin wiejskich i miejsko-wiejskich powiatu szczecineckiego, w wieku pow. 29 r.ż., znajdujących się w szczególnie trudnej sytuacji na rynku pracy, poprzez realiz.w term. 01.09.2016 – 31.08.2017 r. kompleks. wsparcia w ramach projektu, ukierunkowanego na trwałą aktywizację zawodową UP. Gł. rezult., które zost. osiągn. dzięki realiz. proj. to m.in.: -80 os. biernych zawod. w tym 60 kobiet, 30 os.z niepełnospr., 10os. w wieku 50 l. i więcej, 40 os. o niskich kwalifikacjach zost. objętych kompleks. wsparciem; – min. 31 % UP uzyska kwalifik.zawod.; – min. 50 % UP, którzy zakończ. udział w stażach w r. proj., uzyska zatrudn. bezpośr. po zak. udziału w proj.; Grupę docel.(GD) stanowi 80 osób biernych zawodowo, w wieku powyżej 29 roku życia, z gmin Biały Bór, Barwice, Grzmiąca, Borne Sulinowo i Szczecinek (gm. wiejska) z woj. zachodniopom., znajdujących się w szczególnie trudnej sytuacji na rynku pracy, tj.: – osoby w wieku 50 lat i więcej (10 os.) – kobiety (60 os.) – osoby z niepełnosprawnościami (30 os.) – osoby o niskich kwalifikacjach (40 os.) Zadania: 1. KOMPLEKSOWA DIAGNOZA 80 UCZESTNIKÓW PROJ. – opracowanie Indywidualnych Planów Działania (IPD) 2. POŚREDNICTWO PRACY DLA 50 UCZESTNIKÓW PROJ. 3. PORADNICTWO ZAWODOWE DLA 30 UCZESTNIKÓW PROJ. (WYŁ.OS. NIEPEŁNOSPR.) 4. SZKOLENIE ZAMKN. – KASJER HANDLOWY 5. SZKOLENIE ZAMKN. – PRACOWNIK OBSŁUGI KLIENA -CALL CENTER 6. SZKOLENIE ZAMKN. – KUCHARZ 7. STAŻE ZAWODOWE DLA 80 UCZESTNIKÓW PROJ.
Your project description
To add a photo, description, specify a location or attach other materials about the project, you should fill out the form below. After clicking the “send” button, a message will be sent to you e-mail asking for confirmation. You must accept to submit the form. The EU Dot Map Guidelines and consent to the processing of personal data. materials will be sent to the editor of the site, who will publish it on the website after verification test.