Badania przemysłowe i prace rozwojowe dotyczące opracowania technologii przechowywania zielonego ziarna kawy segmentu speciality, przekładające się na zwiększenie kontroli jakości i świeżości produktu docelowego.
Przedmiotem projektu jest przeprowadzenie badań przemysłowych i prac rozwojowych niezbędnych do opracowania technologii przechowywania zielonego ziarna kawy segmentu speciality zwiększającej kontrolę jakości i świeżości produktu docelowego.
Zaplanowane w ramach projektu działania ukierunkowane będą na realizację planów dotyczących prac B+R przedsiębiorstwa i wpłyną na rozwój inteligentnej specjalizacji regionalnej, określonej w Regionalnej Strategii Innowacji Województwa Opolskiego do roku 2020.
Projekt zakłada realizację 3 zadań:
- Zakup wyposażenia B+R,
- Badania przemysłowe,
- Prace rozwojowe.
W prace badawczo-rozwojowe zaangażowana będzie kadra pozostająca w dyspozycji Wnioskodawcy, oraz nowo zatrudnione osoby. Wnioskodawca przewidział inwestycje w wyposażenie badawczo-rozwojowe, które będzie wykorzystywane w realizacji planowanych prac.
Okres realizacji projektu: 2018-02-01 – 2020-03-31
M.L.
Your project description
To add a photo, description, specify a location or attach other materials about the project, you should fill out the form below. After clicking the “send” button, a message will be sent to you e-mail asking for confirmation. You must accept to submit the form. The EU Dot Map Guidelines and consent to the processing of personal data. materials will be sent to the editor of the site, who will publish it on the website after verification test.