Wdrożenie wyników prac B+R w zakresie produkcji biszkoptów prozdrowotnych
Projekt polega na wdrożeniu do produkcji wyników własnych prac badawczych pt. Pieczywo biszkoptowe i sposób jego wytwarzania”. Prace badawcze pozwoliły na opracowanie trzech nowych innowacyjnych produktów prozdrowotnych oraz zmianę procesu produkcyjnego. Nowe innowacyjne produkty to: – biszkopt na bazie mąki jaglanej, – biszkopt na bazie mąki owsianej, – biszkopt na bazie mąki żytniej typu 720. Inwestycja będzie realizowana w okresie maj-listopad 2018 roku. Łączna wartość inwestycji wyniesie 7,75 mln zł netto. W ramach projektu planujemy zakup trzech nowych środków trwałych tj.: – zakup pieca do wypieków – 1 komplet, – zakup systemu spoczynku i chłodzenia ciasta – 1 komplet, – zakup zespołu zarabiania ciasta – 1 komplet. Urządzenia pozwolą na uruchomienie produkcji nowych innowacyjnych produktów zgodnie z opracowaną technologią. Wdrożenie do produkcji wyników własnych prac badawczych pozwoli nam na dywersyfikację nasze j oferty i podniesienie konkurencyjności przedsiębiorstwa.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.