Opracowanie innowacyjnych produktów na bazie wytłoków z przetwórstwa
Wnioskodawca zamierza w ramach projektu przeprowadzić prace B+R dotyczące możliwości wykorzystania produktów ubocznych – wytłoków z przetwórstwa owoców i warzyw w wyrobach gotowych. Sposób wdrożenia zakresu rzeczowego: nabycie infrastruktury B+R (urządzenia opisane w biznes planie), nabycie usług podwykonawstwa, poniesienie kosztów wynagrodzeń pracowników B+R. Najważniejsze fazy realizacji projektu: 1. Wstępne badania jakościowe surowca (wytłoków) 2. Zastosowanie i weryfikacja różnych sposobów przetworzenia surowca (wytłoków) 3. Weryfikacja wybranych sposobów przetworzenia wytłoków (surowca) w skali pilotażowej 4. Zastosowanie wybranych sposobów przetwarzania wytłoków do otrzymywania gotowych produktów 5. Zademonstrowanie ostatecznej formy technologii, poprzez sprawdzenie procesu w warunkach produkcyjnych 6. Przeprowadzenie ostatecznego potwierdzenia zasadności przyjętego nowego rozwiązania. Pierwsza produkcja Projekt wpisuje się w założenia określone w I osi priorytetowej Inteligentna Gospodarka Warmii i Mazur, jakim jest wzrost innowacyjności i konkurencyjności gospodarki regionu, a co za tym idzie poprawie warunków funkcjonowania firm regionu, ich przeżywalności, nowoczesności, podnoszenia i poszerzania oferty produktowej i usługowej. Projekt wpisuje się w cel poddziałania 1.2,2 oraz jest zgodny z celami określonymi w SZOOP.
Your project description
To add a photo, description, specify a location or attach other materials about the project, you should fill out the form below. After clicking the “send” button, a message will be sent to you e-mail asking for confirmation. You must accept to submit the form. The EU Dot Map Guidelines and consent to the processing of personal data. materials will be sent to the editor of the site, who will publish it on the website after verification test.