Wzrost konkurencyjności poprzez wprowadzenie do oferty innowacyjnej folii do opakowań produktów spożywczych.
Przedmiotem projektu jest wdrożenie innowacji produktowej- folii przeznaczonej do pakowania produktów spożywczych BFF (Barrier Food Foil). W wyniku przeprowadzonych prac badawczo- rozwojowych opracowana została innowacyjna w skali międzynarodowej technologia produkcji folii przeznaczonej do celów spożywczych, pozwalająca na uzyskanie znacznie lepszych właściwości fizykochemicznych i użytkowych produktu końcowego. Prace badawcze ukierunkowane były na eliminację podstawowych problemów technologicznych związanych z obecnie dostępnymi na rynku rozwiązaniami z zakresu foli spożywczych (właściwości mechaniczne, przeźroczystość, przepuszczalność tlenu i dwutlenku węgla). Wytwarzany na bazie innowacyjnej technologii produkt, charakteryzuje się wyraźną poprawą wskazanych właściwości. W wyniku realizacji projektu wprowadzona zostanie innowacja produktowa, dzięki której zostanie rozszerzona struktura asortymentowa firmy. Dzięki wprowadzeniu na rynek zasadniczo zmienionego produktu, wyróżniającego się pod względem technologicznym oraz właściwości użytkowych na tle konkurencji oferującej podobne produkty, który będzie stanowił element asortymentu gwarantujący zwiększenie poziomu sprzedaży zarówno na rynku krajowym, jak i międzynarodowym. SA 42799(2015/X), art. 13 rozp.651/2014
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.