Wyższy poziom gastronomii
Projekt jest skierowany do 80 uczniów (64K/16M) Zespołu Szkół Ekonomiczno-Usługowych, kształcących się w zawodach: Technik żywienia i usług gastronomicznych oraz Technik hotelarz, w tym do uczniów ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi. Uczniowie odbędą kursy doskonalące i podnoszące ich kwalifikacje. Wezmą udział w stażach u pracodawców, które zwiększą ich dostosowanie do potrzeb rynku pracy. Dodatkowo wsparciem zostanie objętych 8 nauczycieli (7K/1M), którzy skorzystają ze szkoleń branżowych. Doposażone zostaną klasopracownie zawodowe: dwie gastronomiczne oraz jedna obsługi gości. Kursy doskonalące odbędą się w siedzibie wnioskodawcy, natomiast staże u pracodawców na terenie województwa śląskiego. Projekt będzie realizowany przez 24 miesiące w latach 2018 do 2020. Po ukończeniu projektu uczniowie naszej szkoły będą bardziej konkurencyjni dla lokalnych, ogólnopolskich oraz międzynarodowych pracodawców, a nauczyciele poszerzą swoją wiedzę.
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.