Utworzenie browaru z wykorzystaniem innowacyjnego aparatu do aromatyzacji i filtracji napojów i wdrożenie innowacji produktowej.
Celem projektu jest wzrost konkurencyjności przedsiębiorstwa, który nastąpi dzięki poszerzeniu dotychczasowej działalności firmy o działalność browarniczą dzięki utworzeniu warzelni wyposażonej m.in. w innowacyjny aparat do filtracji i aromatyzacji napojów oraz opracowaniu i wdrożeniu nowego napoju bezglutenowego – prozdrowotnego piwa wytworzonego w oparciu o słód gryczany. Napój dedykowany będzie przede wszystkim dla osób z nietolerancją i alergią na gluten oraz chorującym na celiakię. Główne cele projektu osiągnięte zostaną przez cele szczegółowe, a więc wdrożenie innowacji procesowej, produktowej, utworzenie nowych miejsc pracy. Wdrożenie wskazanych innowacji do działąlności gospodarczej Wnioskodawcy bezpośrednio przyczyni się do wzrostu konkurenycjności regionu woj. śląskiego.
Your project description
To add a photo, description, specify a location or attach other materials about the project, you should fill out the form below. After clicking the “send” button, a message will be sent to you e-mail asking for confirmation. You must accept to submit the form. The EU Dot Map Guidelines and consent to the processing of personal data. materials will be sent to the editor of the site, who will publish it on the website after verification test.