Wdrożenie wyników własnych prac badawczo-rozwojowych w zakresie produkcji prozdrowotnego bezglutenowego pieczywa płaskiego w postaci Tortilli bezglutenowej z łuską gryki.
Przedmiotem projektu jest wdrożenie wyników prac badawczo-rozwojowych prowadzonych samodzielnie przez nas, jak i na nasze zlecenie w zakresie opracowania składu, jak i technologii produkcji prozdrowotnego bezglutenowego pieczywa płaskiego. Przedsięwzięcie zakłada zatem komercjalizację autorskich rozwiązań B+R (czyli takich, do których posiadamy wyłączne prawa) poprzez wprowadzenie na rynek objętych zgłoszeniem patentowym: bezglutenowej tortilli zawierającej łuskę gryki oraz bezglutenowej tortilli grillowanej zawierającej łuskę gryki. Zakres rzeczowy projektu obejmuje nabycie nowych środków trwałych pozwalających na uruchomienie produkcji 2 typoszeregów ww. znacząco ulepszonych produktów. Inwestycja obejmie zakupy inwestycyjne składające się na kompleksową instalację wytwórczą pozwalającą na osiągnięcie powyższych celów, a obejmującą: sekcję dozowania surowców, sekcję formowania kulek (cząstek ciasta) i wypieku, system chłodzenia technologicznego oraz sekcję pakowania produktu. SA 42799(2015/X), art. 13 rozp.651/2014
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.