Wdrożenie technologii otrzymywania piwa z wykorzystaniem naturalnych zamienników słodu browarnianego.
Głównym celem projektu Spółki jest realizacja inwestycji technologicznej, mającej na celu wdrożenie nowej technologii otrzymywania piwa z wykorzystaniem naturalnych zamienników słodu browarnianego (pseudozbóż i superzbóż). Produkt będący efektem tej technologii cechować będzie zachowanie bioaktywnych składników tych surowców. Technologia będąca przedmiotem projektu jest wynikiem prac rozwojowych przeprowadzonych przez Spółkę. Proces technologiczny został również objęty ochroną praw własności przemysłowej poprzez zgłoszenie wynalazku w Urzędzie Patentowym RP w dniu 23.03.2017 r. pod numerem P. 420969. Planowanymi rezultatami wdrożenia projektu będą: – wdrożenie wyników własnych prac B+R, poprzez stworzenie autorskiej linii technologicznej do produkcji piwa z wykorzystaniem pseudozbóż i superzbóż – wprowadzenie unikalnego dla branży i nowego dla Browaru za Miastem produktu, którym jest piwo zawierające wysokie (wyższe niż jakiekolwiek piwo na rynku) ilości składników mineralnych, witamin i aminokwasów, charakteryzujące się niższą imunoreaktywnością. Produkt docelowo zostanie zaoferowany na rynku krajowym i międzynarodowym, – wzrost przychodów ze sprzedaży nowych produktów, – wzrost zatrudnienia – stworzenie 3 nowych miejsc pracy, a po okresie realizacji projektu wzrost do 7 miejsc pracy, – wdrożenie rozwiązań proekologicznych.
Your project description
To add a photo, description, specify a location or attach other materials about the project, you should fill out the form below. After clicking the “send” button, a message will be sent to you e-mail asking for confirmation. You must accept to submit the form. The EU Dot Map Guidelines and consent to the processing of personal data. materials will be sent to the editor of the site, who will publish it on the website after verification test.