Pilotażowa linia technologiczna do pakowania sera odwzorowująca innowacyjny sposób jego pakowania
Przedmiotem projektu jest przeprowadzenie badań przemysłowych oraz eksperymentalnych prac rozwojowych, których celem jest opracowanie innowacyjnej metody pakowania sera żółtego dojrzewającego typu holenderskiego i szwajcarskiego. Wyniki prac badawczo-rozwojowych zostaną wdrożone na terytorium RP, w postaci innowacyjnej linii pilotażowej do plasterkowania i pakowania. Nowa technologia poprawi wydajność produkcji oraz ograniczy odpadowość produkcji, poprawiając jednoczenie walory jakościowe produktu. Projekt podzielony jest na 4 etapy, 1 etap badań przemysłowych, których celem jest zdobycie przez wnioskodawcę nowej wiedzy w zakresie szczegółowego wpływu zmiany pojemności i struktury gazowej w foliowym opakowaniu jednostkowym w okresie przechowywania krojonego sera dojrzewającego, a także 3 etapy prac rozwojowych obejmujących instalację linii pilotażowej oraz testy i walidację nowej technologii.Numer_referencyjny_programu_pomocowego: SA.41471(2015/X) Przeznaczenie_pomocy_publicznej: art. 25 rozporządzenia KE nr 651/2014 z dnia 17 czerwca 2014 r. uznające niektóre rodzaje pomocy za zgodne z rynkiem wewnętrznym w stosowaniu art. 107 i 108 Traktatu (Dz. Urz. UE L 187/1 z 26.06.2014).
Twój opis projektu
MiAby dodać zdjęcie, opis lub załączyć inne materiały dotyczące projektu, powinieneś wypełnić poniższy formularz. Po kliknięciu przycisku „wyślij” zostanie przesłana do Ciebie wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Do przesłania formularza niezbędne jest zaakceptowanie Regulaminu Mapy Dotacji UE oraz zgoda na przetwarzanie danych osobowych. Materiały zostaną przesłane do redaktora serwisu, który po sprawdzeniu opublikuje je na stronie.