Wdrożenie innowacyjnej metody produkcji wyrobów nadziewanych.
Celem projektu jest wprowadzenie nowego rodzaju pierników nadziewanych. Produktu który nie jest obecnie w portfolio znaczących producentów słodyczy w Polsce i Europie. Celem dodatkowym przedsięwzięcia jest zwiększenie mocy produkcyjnych zakładu. Inwestycja pozwoli na produkcję niespotykanych obecnie na rynku pierników nadziewanych po wypieku z umożliwieniem zastosowanie nadzień, które nie są termostabilne, tj. nadzień tłustych, nadzień zawierających alkohol oraz nadzień zawierających związki bioaktywne. Tego rodzaju pierniki nie są obecnie dostępne na rynku krajowym. Zastosowanie nowego wydajnego ciągu technologicznego pozwoli na zwiększenie produkcji oraz zastąpienie energetycznie nieefektywnej linii technologicznej nową z proekologicznymi rozwiązaniami technologicznymi.
Your project description
To add a photo, description, specify a location or attach other materials about the project, you should fill out the form below. After clicking the “send” button, a message will be sent to you e-mail asking for confirmation. You must accept to submit the form. The EU Dot Map Guidelines and consent to the processing of personal data. materials will be sent to the editor of the site, who will publish it on the website after verification test.