Najlepsi, bo profesjonalni
Wnioskodawcą jest Zespół Szkół Gastron. i Hotelarskich w Chełmie (W) Projekt (9.2020-9.2023) odpowiada na: Indy Diagnozę W, zatwierdzoną przez organ prowadzący m. Chełm, Strategię rozwoju W na lata 2014-2019/ aneks 2019-23, rekomendacje pracodawców oraz prognozy dot. zapotrzebowania na zawody branży gastron, turystycznej, hotelarskiej i fryzjerskiej Projekt ma charakter kompleksowy, obejmie wsparciem 280 os, w tym: 250U/77%K i 30N/95%K: 250U-zgodnie z kier. kształcenia-weźmie udział w zaj. podnoszących ich kompetencje i kwalifikacje zawod. oraz kompetencje kluczowe (mat-przyr, j. obcych, ICT)oraz w zaj. PIK 40U SzB ukończy 150 godz. praktyki zawod. 140U Technikum nr 4 ukończy 150 godz. staże u pracodawców 30 N przedmiot. zawod. i ogólnych ukończy szkolenia ICT i utworzy Szkolną Bazę Pomocy dyd. online W ramach projektu doposażenie w sprzęt i pomoce dydakt. pracowni zawod i przedmiotów ogólnych ksztalcacych kompetencje kluczowe (mat-przyr, j.obcych, ICT). Projekt będzie się opierał na współpracy z pracodawcami branż: gastronom, hotelarskiej, turystycznej i fryzjerskiej w zakresie: modyfikacji programów przedmiotów zawod., opracowania programów praktyk /stażu, organizacji wysokiej jakości praktyk/staży odpowiadających na potrzeby lokalnego i regionalnego rynku pracy. Wsparcie obejmie: pokrycie kosztów noclegu, transportu, zakup odzieży ochron, ryczałt na wyżywienie, 2. śniadania, ubezpieczenie, stypendia
Your project description
To add a photo, description, specify a location or attach other materials about the project, you should fill out the form below. After clicking the “send” button, a message will be sent to you e-mail asking for confirmation. You must accept to submit the form. The EU Dot Map Guidelines and consent to the processing of personal data. materials will be sent to the editor of the site, who will publish it on the website after verification test.